WASVOORSCHRIFTEN

01 februari 2022

LUCHTEN
Na het dragen laat je het kledingstuk direct op een kledinghanger luchten. Het allerliefst bij een open raam of buiten. Zo verdwijnen snel alle geurtjes en is jouw kleding weer lekker fris. Het artikel in de badkamer hangen tijdens het douchen (op een droge plek) is ook een goede optie (soort stomen).

HANDWAS
Bij handwas moet je erop letten dat je kledingstuk niet staat te weken, omdat de (luxe) vezels daar hun elasticiteit door verliezen. Bij handwas is het goed uitspoelen van de zeepresten uit de kleding van belang. Een temperatuur van maximaal 30 graden (handwarm) is warm genoeg om je kledingstuk schoon en fris te krijgen. Gebruik een kleine hoeveelheid zuivere zeep (bijvoorbeeld baby shampoo). Was in koud of lauw water, spoel zorgvuldig de zeep uit het artikel en druk/pers het overmatige water eruit. Niet wringen. Strijk ook zorgvuldig, gebruik alleen de stoom en leg een handdoek/theedoek op het artikel.

MACHINEWAS
Indien je besluit je kledingstuk in de wasmachine te wassen, volg dan altijd de wasvoorschriften zoals die in het label en in de leaflet van wasvoorschriften staan.

Neem ook de volgende regels in acht:

  • Was bij lage temperatuur (maximaal 30 graden).
  • Gebruik een goed wasmiddel
  • Gebruik niet teveel wasmiddel omdat je kleding dan sneller slijt
  • In een waszak is je kleding beter beschermt
  • Was kleding met kralen of andere borduursels altijd in een waszak.

WASDROGER (OP EIGEN RISICO)
De wasdroger is funest voor fijne en luxe kleding. De kleding krimpt en slijt sneller van de wasdroger. Dus droog je luxe kleding met aandacht en bij voorkeur liggend of aan een kledinghanger.

PILLEN
Pillen kan ontstaan bij het wassen of dragen van kleding. Hoe wolliger, hariger of volumineuzer de stof of het breisel is, hoe groter het risico tot pilling. Dit heeft dus niets te maken met de kwaliteit van het materiaal, maar met de eigenschap van de stof of het breisel. Wij noemen dit dan ook een onontkoombare eigenschap van wollige stoffen. Door het wollige, volumineuze effect van garen waar truien van gebreid worden, zullen deze meestal een beetje pillen. Vooral op plekken waar de stof langs elkaar schuurt. De kleding kan meestal goed onderhouden worden door het gebruik van een pilapparaatje (op batterijen) of een pilkammetje. Als je met een pilapparaatje of met het pilkammetje de bolletjes kunt afscheren, mag je het officieel geen pillen noemen. Echt pillen zijn harde bolletjes op een stof die je er niet af kunt halen. Dit is een probleem dat je alleen tegenkomt bij een stof met een samenstelling van polyester/viscose.

Tips om pilling zoveel mogelijk te voorkomen:
Kijk altijd eerst op het wasetiket dat is ingenaaid in het kledingstuk. Gebruik bij machinewas het wolwasprogramma; gebruik een waszakje voor extra bescherming van het materiaal.

  • Was nooit samen met scherpe voorwerpen zoals ritsen of gespen.
  • Gebruik een speciaal wolwasmiddel en laat het kledingstuk plat drogen.
  • Laat de kleding liggend drogen;
  • Doe de kleding nooit in de droger
  • Indien nodig lauw strijken, zonder stoom.

DRY CLEAN
Breng je kleding naar een professionele stomerij.

SALE: 50% korting op de gehele zomercollectie (m.u.v. basiscollectie)'

Stapelkorting 1 stuk = -30% 2 stuks -40% 3 stuks -50% korting
Uitgezonderd basis collectie.

Chatten